Studentvisum

Delta i Study and Work-programmet och utnyttja de möjligheter som Australien erbjuder.

En resa till Australien på studentvisum är ett bra sätt att lära sig engelska, få en ny kvalifikation eller ändra sin karriärväg i en av de många australiensiska institutionerna som erbjuder kurser för internationella studenter (kursen och skolan måste ha ett CRICOS-nummer). Studentvisumet gör att du kan stanna i Down Under från en månad till flera år, vilket ger dig en möjlighet att lära dig om den australiensiska kulturen och landet själv. Med arbetstillståndet genom studentvisumet kan du täcka levnadskostnaderna, skolan och resorna inom Australien. Och framför allt upplev livet fyllt av äventyr som kommer att förändra din inställning till det för alltid!

Det finns två typer av studentvisum:

 • Subclass 500 för personer som vill komma och plugga i Australien och ta med deras familjer

 • Subclass 590 för människor som vill komma som vårdnadshavare av minderåriga som pluggar i Australien

Visumkostnaderna

AU$575 för studenten

AU$430 för partnern

AU$140 för minderåriga studenten

 • Ansökan görs via DIBP-webbsidan där du måste skapa ett ImmiAccount-konto (homeaffairs.gov.au) eller kan vi göra visumansökan gratis för dig ifall du ansöker till skolan via oss.

 • För att ansöka för studentvisumet måste du betala för den valda kursen, få en CoE (Confirmation of Enrolment) och betala för visumansökan.

 • För att kunna ansöka för visumet, måste du köpa en studentförsäkring OSHC (Overseas Student Health Cover) i ett utsett bolag av den australiska regeringen. Exempel på försäkringsbolagen är:

– ALLIANZ (www.oshcallianzassistance.com.au)

– NIB (nib.com.au)

– BUPA (www.bupa.com.au)

 • Visumansökan ska åtföljas av ett GTE (Genuine Midlertidig Entrant) brev som beskriver syftet med ankomsten, utbildningen, anställningshistoria samt vad framtida planerna är med hjälp av studierna. Du måste också presentera band med ditt hemland. Officern kan också be dig att visa ekonomisk säkerhet för din vistelse i Australien. Du kan presentera egna financier, CSN stöd eller att du får stöd från din familj.

 • Du kan ansöka om studentvisum när du är i eller utanför Australien.

 • Studentvisumet tillåter dig att resa till Australien för en period på en månad till flera år beroende på studiernas längd.

 • Du kan komma till Australien genast när ditt visum har blivit godkänt (när du har fått Visa Grant Notification).

 • Studentvisumet gör att du kan arbeta 20 timmar i veckan under kursen och fulltid under semestern eller mellan kurserna. Partnern kan arbeta 20 timmar i veckan, oavsett om kursen är igång eller det är semester. Ifall studenten registrerar för en master kurs, får partnern arbeta heltid utan begränsninar.

 • Arbetstillståndet på studentvisumet blir aktivt när kursen börjar.

 • Studentvisumet kan förlängas i Australien för en nästa kurs.

Efter studentvisumet kan du ansöka om ett turistvisum, post graduate visum (subclass 485), sponsorerat arbetsvisum eller permanent uppehållstillstånd.

HALUATKO TIETÄÄ JOTAIN MUUTA?

OTA YTHEYTTÄ MEIHIN. ME VASTAAMME KAIKKIIN KYSYMYKSIISI!