BOENDET

Prova ”australiensiska livsstilen” och hyr en lägenhet nära populära Bondi Beach

Innan du anländer till Australien kan du boka rum på ett hostel eller annastans. Det ger dig tid att titta runt I staden och hitta ett hem som verkligen passar dig. Vi kan rekommendera bostadsområden som passar dig, eftersom det finns verkligen många olika alternativ att välja mellan.
Rumspriserna varierar beroende på staden och området. Priserna börjar vid $140 per vecka och stiger beroende på vad ditt rum eller lägenheten innehåller, samt var den ligger. Centralt belägna lägenheter kan till och med ha ett gemensamt gym, pool, tennisbana eller bastu.

HYRA ETT RUM

Priserna från $140 / vecka.
Att hyra ett rum är förmodligen det mest populära boendealternativet för studenter. Detta kombinerar internationella grupper och kulturer. Du kan alltid få ditt eget rum, men kostnaderna är givetvis något högre. Det finns vanligen 3 sovrum men du kan också hyra 4 och 5 sovrum. Lägenheterna är vanligtvis inredda och utrustade med de flesta vanliga apparater som dammsugare, tvättmaskin, torktumlare, TV, internetuppkoppling (WiFi), mikrovågsugn, osv. I visa fal kan ditt sovrum vara möblerat, men ibland måste du köpa egna möbler. Kom ihåg att alltid kontrollera alla kostnader – nätet, internet och andra avgifter betalas vanligtvis separat.

BOENDE I EN FAMILJ - AU PAIR

Priserna från $0 / vecka

Om du vill uppleva livet med en typisk australiensisk familj, är det här alternativet för dig. I priset ingår i allmänhet alla levnadskostnader som familjen erbjuder, till exempel barnvakt, städning och matlagning. Hemvistelsen är också ett bra sätt att träna engelska och lära sig några intressanta saker och fakta om en vanlig australiensisk familj.

HOSTEL

Ett perfekt alternativ till korta vistelser. Det är också en lämplig plats för alla människor som just anlänt till Australien och letar efter ett hem att bo. På lång sikt kan hostellet vara lite dyrt, så det är bättre att överväga att hyra ett rum istället.

Genomsnittligt pris på hostel i Sydney: $195 – $260 per vecka per person (beror på årstiden).

ÖVRIGA ALTERNATIV

  • Bo på universitets campus
  • Hotell
  • Hyr hela lägenheten och leta efter rumskamrater att bo med dig
  • Allt kommer i slutändan att bero på din budget och dina önskemål. Vi svarar gärna på eventuella frågor gällande boendet.

Var ska man leta efter bostäder?

Populära webbplatser:

  • http://www.gumtree.com.au
  • https://flatmates.com.au
  • http://www.2stay.com.au
  • Se även städernas facebook-sidor

HALUATKO TIETÄÄ JOTAIN MUUTA?

OTA YTHEYTTÄ MEIHIN. ME VASTAAMME KAIKKIIN KYSYMYKSIISI!